кадър БНТ видео: БТВ Пилотът Валентин Терзиев е герой. Предложил съм го

...
кадър БНТ видео: БТВ Пилотът Валентин Терзиев е герой. Предложил съм го
Коментари Харесай

Военният министър: Предложил съм пилота Валентин Терзиев за най-високата награда

кадър БНТ 

видео: БТВ

 

Пилотът Валентин Терзиев е воин. Предложил съм го за най-високата военна премия. Това съобщи военният министър Георги Панайотов в изявление за бТВ.

„ Никой не си е помислял да стоварва виновност на майор Терзиев ", сподели Панайотов. „ Не става дума за пилотска неточност никога. Вчера оповестих, че се организират две следствия. Едното на военна полиция, което се стреми да откри обстоятелствата и събитията, а другото на прокуратурата, което търси виновност. Аз служа си с данни на военна полиция, които са на мое послушание – те виновност не търсят и пилотска неточност не е тяхно умозаключение. Не е и мое умозаключение, не е и наше умозаключение “, изрично акцентира служебният министър Панайотов. Той изясни, че последните 13 секунди от съдбовния полет на Терзиев може би ще дадат отговор на въпросите какво тъкмо се е случило в нощта на 9 юни, когато изтребителят МиГ-29 на водача падна при обучение в морето край Шабла. Черната кутия на МиГ-а обаче е развалена. И в този момент военното министерство търси връзка с производителя, с цел да може да разчете информацията в нея. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР